Kettingzaag kopen

Kettingzaag kopenEen kettingzaag kopen is ideaal voor het onderhouden van je tuin. Met dit gereedschap kun je jong hout uitdunnen of haardhout zagen. Het snoeien van bomen gaat heel eenvoudig met de hulp van de zaag. De aanschaf van een kettingzaag is niet goedkoop. Het is belangrijk om eerst na te denken over welke machine bij jouw tuin past. Wij geven je een aantal tips waar je op kan letten als je zelf een tuinmachine gaat kopen.

Elektrische kettingzaag kopen

De elektrische kettingzaag kan gebruikt worden door consumenten en hoveniers. De machine is eenvoudig te starten en een lichtgewicht. Vanwege het gewicht is de zaag makkelijk te hanteren. De machine geeft geen sterke trillingen door. Als je niet gewend bent om met tuinmachines te werken is dit een pluspunt van de elektrische kettingzaag. Een groot voordeel is dat je de machine niet uitgebreid hoeft te onderhouden. Je steekt de stekker in het stopcontact en je kunt meteen aan de slag gaan met snoeien. Nog een voordeel aan de elektrische zaag is dat de machine in aanschaf goedkoper is. Houd er rekening mee dat je wel beperkt wordt in de loopruimte. Ook het vermogen van een elektrische kettingszaag is lager dan dat van een benzine kettingzaag.

Benzine kettingzaag kopen

De benzine kettingzaag heeft altijd een tweetakt motor. Het grote voordeel is dat de machine krachtiger is, dan een elektrische kettingzaag. Als je echt een boom gaat omzagen is een machine op benzine een slimme keuze. Je bent bovendien niet beperkt door de snoer die eraan hangt. Je hoeft alleen benzine in de machine te doen en je kan voorlopig vooruit. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende motorvarianten. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht zaag dan kan je kiezen voor een tophandle machine. Het is een lichte machine die je met één hand kunt bedienen. Deze tuinmachine is vooral geschikt voor het snoeien en verzorgen van bomen. Een gewone zaag op benzine is verkrijgbaar met een vermogen tussen de 30 en 121 cc. Er is wel een nadeel en dat is de aanschafprijs en dat een zaag op benzine meer onderhoud nodig heeft.

Kettingzaag Veiligheid en kleding

Als je een kettingzaag aanschaft is het slim om na te denken over je eigen veiligheid. Naast het volgen van de veiligheidsvoorschriften is het slim om beschermende kleding te dragen. Ga ook nooit aan het werk zonder dat er iemand in de buurt is. We raden aan om ook een speciale broek te kopen die je benen beschermd tegen het blad van de zaag. Draag ook een stevig paar handschoenen om je handen en vingers te beschermen. Een gehoorbescherming en veiligheidsbril is ook verstandig om aan te schaffen. Als je takken gaat afzagen dan is het slim om een veiligheidshelm te dragen. Op die manier voorkom je dat takken op je hoofd vallen.

Boom omzagenOnderhoud

Als je een kettingzaag aanschaft moet je er rekening mee houden dat je de machine goed moet onderhouden. De ketting moet regelmatig opnieuw gespannen en gesmeerd worden. Schaf eventueel bij de aanschaf van je machine speciale kettingolie aan, zodat je de machine zelf kan smeren. Er zijn ook machines met een automatische kettingsmering. Je hoeft de ketting dan niet meer te smeren. Als de tanden van de machine slecht beginnen te worden is het slim om ze te laten slijpen. Dit hoort ook bij het onderhoud van de zaag.