Bladhark

Als je een gazon hebt kun je niet zonder bladhark. Deze hark is speciaal gemaakt om gemaaid gras en bladeren bij elkaar te harken. In de herfst kun je veel overlast hebben van bladeren in de tuin. Met de speciale hark kun je deze bladeren bij elkaar vegen en opruimen. De lange steel zorgt ervoor dat je niet steeds hoeft te bukken om bladeren op te ruimen. Op deze pagina geven we je een aantal tips voor de aanschaf van een nieuwe bladhark.

BladharkSteel van de bladhark

De steel van je nieuwe bladhark kan van verschillende materialen gemaakt zijn. De meest voorkomende materialen zijn: kunststof, bamboe en metaal. Bij de goedkope modellen zien we veel bamboe. Het voordeel van bamboe is dat het licht is qua gewicht. Het is prettig werken, maar de steel beschadigt snel. Uiteindelijk gaat bamboe minder lang mee vergeleken met kunststof of metaal. Voor een lange levensduur kun je kiezen voor kunststof. Het is licht, duurzaam en je beschadigt het gazon er niet mee. Een alternatief is metaal voor een ijzersterke steel. Een nadeel van metaal is dat de hark zelf ook van metaal gemaakt is. De metalen pinnen kunnen het gazon tijdens het harken kapot maken. Als je moet kiezen tussen verschillende materialen, dan kan je het beste kiezen voor een kunststof steel.

tuin opruimenSteellengte van de hark

Het is belangrijk dat je ergonomisch kan werken met je bladhark. De steel is verkrijgbaar in verschillende lengtes. De kleinste maat is 1.50m en de grootste maat ongeveer 1.70m. Tijdens het werken neem je de perfecte houding aan als je rechtop kan blijven staan. Schaf altijd een bladhark aan die past bij je lichaamslengte.

Opzet hark

Wolf Garten en Gardena hebben speciale stelen waarop je diverse accessoires kunt klikken. Je kan er niet alleen een bladhark erop klikken, maar ook een tuinfrees of grondhark. Met dit soort systemen kun je alle kanten op. In de winkel zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die op de multifunctionele steel geklikt kunnen worden.