Beste grastrimmer

Beste grastrimmerAls je een grastrimmer zoekt wil je gewoon de beste aanschaffen. Alleen niet elke grastrimmer is perfect voor jouw gazon. De beste grastrimmer bepaal je aan de hand van je eigen gazon. Wat is bijvoorbeeld voor jouw gazon belangrijk? Wij geven je een aantal tips voor de aanschaf van een trimmer. Met onze tips weet je precies waar je op moet letten. Wij helpen je graag aan de beste grastrimmer!

Grastrimmer en kantensnijder in één

Een grastrimmer is handig, maar je hebt geen zin om weer een apparaat voor je gazon aan te schaffen. Er zijn grastrimmers met een verstelbare kop. Je kan de trimmer niet alleen gebruiken voor het trimmen van het gras, maar ook voor het afsnijden van de kanten. Doordat de kop verstelbaar is in verschillende graden kan je elke hoek kort trimmen. De trimmer is gemaakt om het gras te maaien op moeilijk bereikbare plekken. Het is lastig om met je grasmaaier over de tuintegels heen te gaan. Met de kantensnijder kan je het gras langs de tuintegels afsteken. Als je kiest voor een trimmer met een verstelbare kop, dan is dit ook mogelijk met deze tuinmachine.

gras maaienBeste grastrimmer: op benzine of elektra?

Als je een nieuwe trimmer uitzoekt kan je kiezen uit benzine of elektra. Benzine is ideaal als je een groot gazon in de tuin hebt liggen. Je hoeft niet elke keer een aansluitpunt te zoeken. Als je een klein gazon hebt kan een machine op elektra ideaal zijn. Het enige nadeel is dat er een aansluitpunt moet zijn. Een alternatief is de machine op accu. Als je kiest voor een tuinmachine op accu let altijd goed op de oplaadtijd en batterijduur. Je wil wel voldoende tijd hebben om het gazon te trimmen zonder lege accu.

Hoogte verstelbaar

Als je aan de slag gaat met de trimmer is het handig om te kijken of deze in hoogte verstelbaar is. De machine kan op je eigen lengte worden afgesteld. Je kan door de hoogte in te stellen werken in de perfecte werkhouding. De meeste machines zijn voorzien van een telescopische steel om de werkhoogte in te stellen. Vooral als je een groot gazon hebt is het handig als je op de juiste hoogte kan werken.

Trimmen met draad of messen?

trimmenKleine grastrimmers maken gebruik van een nylondraad om het gras te trimmen. Het voordeel van een nylondraad is dat je deze kan vervangen als het draad op is. Je moet denken aan een nylonspoel die je kan wisselen. De meeste trimmers verbruiken vrij weinig draad, waardoor je deze niet vaak hoeft te vervangen. Als je liever geen draad gebruikt kan je kiezen voor een machine met messen. De machines met mensen hebben meestal meer vermogen. Er zit wel één nadeel aan. Als de messen bot worden moet je een hele nieuwe trimmachine aanschaffen. Als het nylondraad op is kan je deze gewoon vervangen, waardoor je machine altijd scherp blijft.

Bosmaaier als alternatief

Een zware uitvoering van de grastrimmer is de bosmaaier deze wordt gebruikt voor ruig terrein en dik onkruid. De trimmachines worden vooral gebruikt in de berm waarbij veel onkruid verwijderd moet worden. De meeste consumenten hebben geen bosmaaier nodig en hebben voldoende aan een standaard grastrimmer.