Bladblazer kopen

Heb je veel overlast van bladeren in de tuin? Het kost veel tijd om de bladeren elke keer bij elkaar te vegen. Een bladblazer kopen kan de oplossing zijn om overlast te voorkomen. Er zijn verschillende bladblazers die je kan gebruiken om je tuin op te ruimen. Met een blazer is je tuin zo opgeruimd. Je maakt je tuin tijdens de herfst weer netjes aankant.

Benzine bladblazer kopen

Als je een grote tuin hebt is het lastig om een aansluiting te vinden voor je bladblazer. Een blazer op benzine is de ideale oplossing als je onvoldoende stroompunten in de tuin hebt. Of als je geen zin hebt om elke keer je blazer ergens anders in te pluggen. De bladblazers op benzine zijn een krachtiger, dan de elektrische variant. De benzinevariant is ideaal voor professioneel gebruik. Dit zie je helaas ook terug in de prijs je betaalt. De benzine bladblazers gaan vanaf € 140. Je moet bij benzine ook rekening houden dat de motor onderhouden moet worden. Nog een minpuntje is dat de motor meer herrie maakt.

Bladblazer kopenElektrische bladblazer kopen

Als benzine geen optie is kan je kiezen voor een elektrische bladblazer. Dit model is voordeliger in aanschaf en heb je vanaf € 60. Je hoeft de machine niet uitgebreid te onderhouden en de motor maakt minder herrie. Er zijn machines waarbij je zelf het vermogen met een draaiknop kan regelen. Dit is handig als je een grindpad wil afblazen en je geen de steentjes wil opzuigen. Als je een stroomvoorziening in de buurt hebt is elektrisch voor consumenten de beste keuze. Als je geen stroomvoorziening hebt kan je de variant op accustroom overwegen.

bladblazen in de tuinBladblazer kopen met zuigfunctie

Je kan met de blazer de bladeren van je pad blazen, maar dit heeft niet veel nut. Na een paar dagen zorgt de wind ervoor dat de bladeren opnieuw op je pad liggen. Je kan eventueel een machine met zuigfunctie aanschaffen. Met de blaasfunctie blaas je alle bladeren bij elkaar op een hoopje. Dit hoopje kan je met de zuigfunctie opzuigen in een opbergzak. Je hoeft de zak alleen nog leeg te gooien in de groen kliko.

Er zijn zelfs modellen verkrijgbaar waarbij de machine voorzien is van een versnipper functie. De blaadjes worden in de machine automatisch versnippert, zodat het volume afneemt. De blaadjes nemen dankzij de versnipper functie minder ruimte in beslag in de kliko.

Waar moet je opletten bij een bladblazer kopen?

GardenaAls je een nieuwe bladblazer gaat kopen is het slim om op een aantal punten te letten. Kijk bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van een opvangbak of zak. Hoe groot is het volume van de zak? Het is belangrijk dat alle bladeren erin passen. Kies minimaal voor een zak van 50 liter om voldoende capaciteit te hebben. Let ook op het geluidsniveau van de motor. Je hebt geen zin om elke keer de buren voor je deur te hebben als je met de tuin bezig bent. Een stille blazer zit rond de 70 db. Let ook op de mogelijkheid om het vermogen te regelen. Dit is handig als je in de buurt van een grindpad komt.