Verticuteermachine kopen

Verticuteermachine kopenIn het voorjaar en najaar is het belangrijk om je gazon te verticuteren. Met een verticuteermachine zorg je ervoor dat je gras gezond en schoon blijft. Een verticuteermachine kopen helpt je om gras meer zuurstof en licht te geven. Mos en onkruid worden door de machine verwijdert. De machine voorkomt vervilting en zorgt voor een frisse uitstraling. Op onze website geven we je tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een machine.

Verticuteermachine kopen: elektra of handmachine?

De meeste machines werken op elektra. Het kost met elektra weinig kracht om het gras te verticuteren. Het enige nadeel is dat er soms te weinig stroompunten zijn om de machine voor het complete gazon te gebruiken. Eventueel kun je bij een groot gazon werken met een verlengsnoer. Het is alleen oppassen dat de machine niet over het verlengsnoer heengaat. Bij een handmachine heb je geen problemen met stroom. Het enige nadeel van de handmachine is dat het meer kracht kost om een gazon te verticuteren. Bij een klein gazon kan de handmachine een prima oplossing zijn.

Verticuteermachine kopen op benzine

Als je een grote tuin hebt kun je overwegen om een benzine machine aan te schaffen. Met een benzine machine heb je geen stopcontact nodig. Ook hoef je geen kracht te zetten om het gras te bewerken. De benzine machines worden meestal gebruikt door echte hoveniers. De motoren zijn duurzaam Verticuteermachine en eenvoudig te onderhouden. Verschillende merken tuinmachines hebben een verticuteermachine op de markt gebracht die op benzine. Wolf Garden is een voorbeeld van een goed merk van tuinmachines. Zij hebben een elektrische en benzine variant op de markt gebracht.

Verticuteermachine kopen met opvangzak

De meeste tuinmachines zijn voorzien van een opvangzak. Het mos en onkruid dat verwijdert wordt komt meteen in de zak terecht. Als je een nieuwe machine uitzoekt is het slim om te kijken naar het volume van de opvangzak. Als je een klein gazon hebt is het volume minder belangrijk, dan bij een groot gazon.

Gazonoppervlakte

In de specificaties van de verticuteermachine staat aangegeven voor welk oppervlakte de machine geschikt is. Dit kan een oppervlakte van 50 m2 zijn, maar ook van 500m2. Op basis hiervan krijg je een idee of het vermogen voldoende is voor je gazon. Bij een groot gazon wil je iets meer speling en kan je voor een grotere machine kiezen.

grazon maaienMaaibreedte

Bij een smal gazon is het niet prettig als je maaibreedte te breed is. Bij sommige machines is de maaibreedte in te stellen, maar meestal staat dit vast. Er zijn machines met een maaibreedte van 30 centimeter, maar ook machines met een breedte van 60 centimeter. Op basis van je gazon kan je bepalen welke breedte het beste past.

Mosharken

Er zijn verticuteermachines die meer kunnen dan alleen verticuteren. De machines hebben een 2 in 1 of 3 in 1 functie. Wolf Garden heeft machines die ook mos kunnen harken. Als je tuin op het noorden ligt is de kans op mosvorming groot. Je kunt dan niet elke keer het gras gaan verticuteren. Dankzij de mosharkfunctie kan de machine ook alleen mos uit het gazon verwijderen. Je hebt met deze functie minder last van mos in je gazon.