Grasmaaier kopen

Grasmaaier kopenEen grasmaaier kopen is noodzakelijk als je een grasmat laat aanleggen. Het aanbod in grasmaaiers is vrij groot. Het is logisch dat je de eerste keer geen flauw idee hebt welke je moet kopen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een grasmachine.

Elektrische grasmaaier kopen

Het bijhouden van de tuin is meestal niet het leukste klusje in huis. Je wil dus geen uren bezig zijn met het maaien van je gras. Een elektrische grasmachine kan een mooi alternatief zijn voor de kleine tuin. Doordat de machine op elektra werkt hoef je weinig kracht te zetten om het gras te maaien. Het enige wat je hoeft te doen is heen en weer lopen met de grasmachine. Nog een voordeel is dat de machine snel start. Je bent dus niet lang bezig om de machine aan de gang te krijgen. Het enige nadeel is dat je wel voldoende stroompunten moet hebben om het gras te maaien.

gras maaienBenzine grasmaaier kopen

Als er te weinig stroompunten in de tuin zijn, dan kan een elektrische grasmaaier lastig zijn. Tijdens het maaien moet je ook uitkijken voor de stroomkabel van je machine. Met een benzine grasmachine heb je hier geen last meer van. De tuinmachine heeft ook meer vermogen vergeleken met de elektrische variant. Bij een kleine tuin heb je niet veel vermogen nodig, maar bij een grote tuin is dit wel handig. De machine is een mooi alternatief voor elektra bij een grote tuin. Je hebt met een grote tuin te weinig stroompunten om het complete gazon te maaien. Nog een pluspunt is dat er machines met een zitje zijn. Je kan relaxed op je grasmachine zitten terwijl je de tuin maait.

Handgrasmaaier

Heb je een klein oppervlakte om te maaien? Een machine op elektriciteit of benzine is niet nodig bij een klein oppervlakte. Je kan het gras prima met een handmachine maaien. Nog een voordeel is dat deze modellen fluisterstil zijn. De buren hebben zo geen overlast als je het gras gaat maaien. De machines zijn milieuvriendelijk en zorgen voor gazon maaieneen strak gazon. In gebruik en aanschaf zijn de machines ook voordelig.

Maaibreedte

Bij elke grasmaaier zie je de maaibreedte staan. Dit zijn de banen die de machine trekt als je over het gras heengaat. De maaibreedte kan van belang zijn voor het formaat tuin dat je hebt. Als je een kleine tuin hebt, dan is een maaibreedte van 50 cm te breed. Het is slimmer om te kiezen voor een smaller model. Op basis van jouw tuin kan je de beste grasmaaier kopen.

Gras opvangbak

Als je een groot oppervlakte moet maaien is het wel zo prettig als alles in de opvangbak past. Je wil niet constant moeten stoppen om de opvangbak te legen. Het is belangrijk om te letten op de inhoud van de opvangbak. Bij de meeste grasmachines staat aangegeven hoeveel m2 gras er ongeveer in de bak past. Er zijn ook opvangbakken met mulching-functie. Als je gebruik maakt van de mulching-functie wordt het gras niet opgevangen, maar versnippert. De versnipperde delen worden tijdens het maaien verspreid over je gazon. Het versnipperde gras zorgt voor een natuurlijke bemesting van je gazon.