Hendrik Jan tuingereedschap

Hendrik Jan tuingereedschap is ooit begonnen om tuinieren in Nederland toegankelijk te maken. Al is de tuin in sommige gevallen klein, mensen geven om hun tuin. De tuin moet er goed bij liggen, want het is een soort visite kaartje. Het is het eerste wat mensen zien als ze bij je op bezoek komen. Met de juiste hulpmiddelen is het voor iedereen haalbaar te genieten van een mooie tuin.

De man achter het merk kreeg in de jaren 70 grote bekendheid. Hendrik Jan kwam toen met enige regelmaat op de tv en radio. In kranten en tijdschriften gaf hij tips over tuinieren en het onderhouden van de tuin. Naast het geven van advies heeft de hovenier zijn eigen gereedschap ontwikkeld, waarmee echt iedereen kan tuinieren.

Hulpmiddelen voor in de tuinHendrik Jan tuingereedschap

Er zijn speciaal hulpmiddelen gemaakt om tuinieren eenvoudiger te maken. Denk aan handig tuingereedschap, waarmee je de klus zo kunt klaren. In het aanbod van Hendrik Jan kom je producten tegen die je nodig hebt als je aan een moestuin wil beginnen. Een moestuin is echt heel anders dan het bijhouden van een gewone tuin. In beide gevallen is het hard werk en gaat er veel tijd in zitten. Hendrik Jan verkoopt handschoenen waardoor jouw handen schoon blijven. Ook kun je er plantenstokjes en opbind gereedschap vinden. De speciale tuinnetten zijn ervoor bedoeld om de moestuin te beschermen tegen vogels. Het zou jammer zijn als de vogels alles zouden aanvreten. Dankzij deze hulpmiddelen kan iedereen zonder problemen aan een moestuin beginnen.

Tuingereedschap

Het aanbod van Hendrik Jan tuingereedschap is zeer uitgebreid. De collectie heeft alles wat je nodig hebt voor in de tuin, maar bestaat vooral uit de basisbenodigdheden. Denk aan een spade, kloofbijl, hark, mestvork en bladhark. Zo een beetje alles dat je nodig hebt in de tuin kun je vinden bij Hendrik Jan. Alle producten zijn van uitstekende kwaliteit. Vanwege de hoge kwaliteit kan het gereedschap als je er zorgvuldig mee omgaat levenslang mee. Je hoeft dus maar één keer te investeren.

snoeischaarSnoeigereedschap

De meeste Nederlanders vinden het lastig om de tuin te snoeien. Snoeigereedschap van Hendrik Jan helpt je om de tuin eenvoudig aan kant te maken. Je hoeft geen hovenier te zijn om gebruik te maken van dit gereedschap. Het is allemaal handmatig en niet gevaarlijk. Alles is slijtvast en eenvoudig in gebruik. Vanwege de hoge kwaliteit kun je nog jaren met dit gereedschap vooruit.

Er is verschil in het snoeigereedschap van Hendrik Jan. Eerst moet je kijken welke planten je in de tuin hebt staan en welke je wil snoeien. De takkenschaar is bijvoorbeeld extra lang, zodat je eenvoudig zonder trapje de boom kunt snoeien. Voor een heg moet je een heggenschaar hebben. Ook hebben ze kleine snoeischaren voor het fijne werk en buxusscharen om de buxus in model te knippen.

Bewatering

Als je een grote tuin hebt ga je niet elk plantje langs met een gieter, dat zou immers veel te veel tijd kosten. Als het een tijdje droog is in Nederland, dan moeten de planten wel elke dag water krijgen. Hendrik Jan heeft speciaal voor de tuin bewateringssystemen gemaakt dat eenvoudig zelf te plaatsen is. Via een druppelslangset kun je met één draai aan de knop je hele tuin water geven. Naast deze systemen kun je bij Hendrik Jan ook terecht voor losse gieters zodat je bijvoorbeeld bloemen met de hand water kunt geven.

Oude ambacht tuingereedschap

Uniek in het aanbod van Hendrik Jan is de oude ambacht collectie. Deze serie is, zoals de naam zegt, gemaakt volgens de oude Nederlandse ambachten. Zo heeft een echte edelsmid het ijzerwaar voor het gereedschap gemaakt. tuin hulpmiddelenDoor te werken met een echte edelsmid krijg je gehard staal van hoge kwaliteit.  Vanwege de hoge kwaliteit maken zelfs hoveniers gebruik maken van dit tuingereedschap. Helemaal mooi is dat op het gereedschap een garantie zit van 25 jaar. Ze zijn dus erg zeker van hun zaak. Als er veel gereedschap voor die tijd kapot zou gaan, dan zouden ze alleen maar geld verliezen. De houten stelen zijn gemaakt van 100% FSC Essenhout. Het gereedschap is echt gemaakt voor de liefhebbers van tuinieren!