Gazongereedschap

Gazongereedschap

Je wil graag dat je gazon er netjes bijligt. Door je gazon goed te onderhouden blijft het gras in goede conditie. Gazongereedschap maakt het onderhoud van je gazon een stuk eenvoudiger. Er zijn verschillende accessoires die je kan gebruiken. Op onze website geven we een aantal tips, zodat je weet welk gereedschap je nodig hebt.

Kantensnijder voor het afwerken van de randen

Als je een gazon hebt dat tegen tuintegels aanligt, dan zijn de kantjes moeilijk af te werken met een grasmachine. Een kantensnijder zorgt ervoor dat de randen van het gazon netjes afgesneden worden. Bij het gazongereedschap kom je zowel de elektrische als niet elektrische tegen. Voor het afsnijden van kanten kun je prima een handmachine gebruiken. Het is geen zwaar werk en je hebt er geen stroom voor nodig.

Verticuteerroller voor het verticuteren van het gazon

De verticuteerroller is een handmachine voor het verticuteren van je gazon. In het voorjaar en najaar is het belangrijk om je gazon te verticuteren. Door je gazon te verticuteren krijgt het gras weer zuurstof en licht. Onkruid Verticuteerrolleren mos wordt door de machine verwijderd. Door onkruid en mos te verwijderen kan zonlicht weer tot de wortels komen. Het gras gaat er na het verticuteren weer gezond uitzien. Er zijn elektrische verticuteermachines, maar ook rollers die je aan een steel kan bevestigen. De rollers zijn ideaal voor een klein gazon. Als je geen elektrische machine wil aanschaffen, dan raden we je aan om sowieso een roller te kopen. Het verticuteren van je gazon is namelijk belangrijk.

Grastrimmer voor perfect getrimd gras

Een grastrimmer wordt gebruikt voor het afwerken van je gazon. De meeste machines zijn verstelbaar, zodat ze ook gebruikt kunnen worden als kantensnijder. Je hebt met de machine twee tuinmachines in één. De kantensnijder kun je gebruiken om lastige plekjes af te werken. Denk bijvoorbeeld aan de rand van het gazon tegen de tuintegels aan. De grastrimmer kan ook gebruikt worden om onkruid kort te knippen.

Gazonhark voor het schoonhouden van je gazon

Natuurlijk mag een gazonhark niet ontbreken. Met de hark kan je het gazon schoonhouden. In de herfst kan je bladeren met de hark bij elkaar vegen. Je kan de gazonhark ook na het maaien gebruiken om het gras bij elkaar te Grasschaarharken. Maai afval kan dienen als natuurlijke bemesting voor je gazon. Met de gazonhark kan je de compost verspreiden over je gazon.

Grasschaar voor de lastige plekken

Helaas zijn er lastige plekjes waar de grasmaaier niet bij kan komen. Ondanks dat de machine er niet bij kan is het handig als het gras bijgewerkt wordt. Een grasschaar kan je helpen om het gras kort te knippen. De schaar is slim om aan te schaffen als je gazongereedschap uitzoekt.

Strooiwagen voor het bemesten van het gras

Ongeveer 6 tot 8 weken na het verticuteren is het slim om je gazon te bemesten. Het gras bemesten kan met de hand, maar het is lastig om overal exact de juiste hoeveelheid mest aan te brengen. Als je met de hand werkt sla je plekken over en krijgen andere plekken teveel mest. Met een strooiwagen kun je het gazon evenredig bemesten. Het werkt ook nog eens sneller, dan met de hand strooien. Naast mest kun je graszaaden, zand en zout strooien met een strooiwagen.