Grasschaar

GrasschaarEen mooi gazon kan niet zonder grasschaar! En zo is het maar net. Een mooi stuk(je) gras kan net dat beetje extra uitstraling geven aan je tuin. Om dit voor elkaar te krijgen moet je bijna altijd met een speciale grasschaar aan de slag gaan. Met dit handige knipwerktuig is het gemakkelijk om moeilijke hoekjes bij te werken.  Ook kun je het gebruiken om gebieden onder handen te nemen waar een hoogteverschil een rol speelt. Niet alleen het grove maaiwerk is belangrijk maar ook perfectioneren ervan. De puntjes op de i zetten gaat moeilijk met een grasmaaier. Daarom hoort een grasschaar zeker thuis in je collectie tuingereedschap.

Soorten grasscharen

Grofweg zijn er twee soorten te onderscheiden namelijk:

  • De handbediende grasschaar, hiermee is heel erg nauwkeurig te werken. Deze schaar bedien je met eigen kracht, dus met de hand. Kleine hoekjes bijwerken gaat gemakkelijk. Je hebt voor dit gereedschap geen stroom nodig. Je bent wel langer bezig met grote oppervlakten.
  • De elektrische grasschaar. Zoals de naam al doet vermoeden heb je voor deze versie wel stroom nodig. Vaak kom je niet erg gemakkelijk bij kleine hoekjes. Bovendien loop je het risico dat het apparaat beschadigingen oploopt bij het onderhouden van de deeltjes waar weinig ruimte is. Wat juist wel handig is met deze soort schaar is dat je snel grote stukken kan knippen. Het egaal maken van het veld kost zo weinig moeite.

gras bijsnijdenHet ligt er helemaal aan waar je naar op zoek bent. Vaak zie je dat mensen beide soorten in bezit hebben. Het grote werk wordt elektrisch geknipt en het wat fijnere werk wordt met de hand gedaan. Goed om voordat je besluit een grasschaar te kopen een keuze hierin gemaakt te hebben. Op die manier ben je al de helft op weg.

Aanbod van Grasscharen

Er is een ruim assortiment van dit gerei te verkrijgen. Deze artikelen worden aangeboden in winkels maar ook online is er volop keus. Laat je eerst goed informeren naar de mogelijkheden. Hoeveel geld wil je gaan uitgeven? Er zit nogal wat prijsverschil in de verschillende soorten. Als je jezelf erin verdiept, dan kom je er snel achter dat de ene soort luxer is dan de andere. Voel ook eens, als het kan, hoe de verschillende soorten in de hand liggen. En, gazon bewerkenmisschien wel het meest belangrijke aspect, wat ga je er exact mee doen? Als je weet dat je met hele grote stukken aan de slag gaat dan zul je sneller de elektrische kiezen. Ga je slechts her en der wat kleine plukjes (bij)knippen, dan kom je eerder uit op de handmatige soort.

Wat je ook doet en waar je ook voor kiest, voor veel mensen is tuinieren een grote hobby. Gras knippen is niet altijd leuk om te doen maar maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Als je investeert in goed gereedschap dan is het halve werk al gedaan. De minder leuke tuinklusjes worden er een stuk aangenamer door. We wensen je in ieder geval veel knipplezier!