Snoeimes kopen

Met een snoeimes kopen maak je jouw uitrusting pas echt compleet. Van al het snoeigereedschap dat je hebt liggen is het snoeimes ideaal. Het is een klein mes dat je echt overal voor kan gebruiken in de tuin. Je kan het mesje gebruiken in de tuin om te snoeien of om onkruid weg te halen op lastige plekjes. Het mes wordt ook gebruikt om aardbeien te oogsten. Met het scherpe mesje kun je de aardbeien boven het steeltje afsnijden. Dit is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden met het snoeimes. Alleen waar moet je opletten als je zelf een snoeimes Snoeimes kopenaanschaft?

Verschillende soorten snoeimessen

Er zijn verschillende soorten snoeimessen die je kunt gebruiken in de tuin. Het verschil zit hem in de vorm van het blad van het mes. De meeste snoeimessen hebben een gebogen blad. Deze messen zijn ideaal om planten te enten of te kerven. Uiteraard kan het mes ook gebruikt worden om jong hout weg te snijden. Er is ook een groentenmes. Met dit mes kan je kool of sla afsnijden. Het groentenmes wordt meestal verkocht als standaard snoeimes. Bij hoveniers is het snoeimes in de vorm van een sikkel favoriet. Vooral omdat je dit mes echt overal voor kan gebruiken.

Zakmes of gewoon mes?

De meeste snoeimessen zijn uitgevoerd als zakmes of gewoon mes. Het voordeel van een zakmes is dat je het mes zakmes tuinoveral mee naartoe kan nemen. Als je in de tuin aan het werk bent doe je het mes in je broekzak. Doordat het mes ingeklapt is hoef je niet bang te zijn dat je jezelf snijdt. In het handvat zit een mechanisme dat voorkomt dat het mes automatisch inklapt als je er kracht opzet. Het is altijd handig om een mesje bij de hand te hebben als je in de tuin aan het werk bent. Als je het mes liever niet in je broekzak hebt zitten kan je kiezen voor een gewoon mes.

Materiaal

Het materiaal waaruit het mes gemaakt is zegt iets over de kwaliteit. De meeste messen hebben een handvat gemaakt van hout. Het hout geeft voldoende houvast en geeft het mes een chique uiterlijk. Er zijn ook messen verkrijgbaar met een handvat van kunststof of rubber. Het voordeel van rubber is dat je meer houvast hebt tijdens het snijden. Qua levensduur gaan de houten messen het langste mee. Bij het maken van de messen wordt meestal geen goedkoop hout gebruikt. Naast het handvat is het belangrijk dat het lemmet scherp is. Je moet met het mes elk takje eenvoudig kunnen doorsnijden. Als je mes bot wordt kan je deze laten slijpen in een messenwinkel.

Een hoesje voor je snijmes

Luxe merken hebben hoesjes waarin je het snijmes kan bewaren. Dit is handig als je het mes niet kan opklappen zoals een zakmes. Je kan het hoesje gebruiken als extra bescherming. Met een hoesje kan je het mes beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je het mes in een niet geïsoleerde schuur neerlegt krijg je te maken met oxidatie en uiteindelijk roestvorming. Met een hoesje bescherm je het mes tegen deze invloeden en kan je er nog lang plezier van hebben.