Kantensnijder

Als je gazon strak gemaaid is wil je graag de kanten bijgewerkt hebben. Door de kanten strak af te snijden krijg je een mooi gazon. Het afsnijden van een gazon lukt niet als het gras net langs een stoep licht. Je kan het beste een speciale kantensnijder gebruiken om de kanten strak af te snijden. Als je een kantensnijder wil aanschaft hebben wij een aantal tips waar je op moet letten.

Kantensnijder Kantensnijder: handmachine of elektrisch?

De meeste kantensnijders zijn handmachines en gaan niet op elektra. Een kantensnijder is een steel met onderaan een kantelend mes en wals. De wals zorgt ervoor dat je in een rechte lijn langs het gazon loopt. Het kartelmes draait tijdens het lopen automatisch rond, waardoor de kant netjes afgesneden wordt. Het afsnijden van het gazon kost relatief weinig kracht, waardoor een elektrische machine eigenlijk niet nodig is. Voor een handmachine hoef je ook geen extra elektra aansluitingen in de tuin te maken. Nog een voordeel van een handmachine is dat de bediening nauwkeuriger is omdat je zelf de snelheid van het mes bepaalt. Het enige voordeel aan een elektrische machine is dat je vaak meer opties hebt. Je kan bijvoorbeeld niet alleen de kanten afsnijden, maar ook het gras trimmen en onkruid verwijderen.

elektrische kantensnijderElektrische machine op accu

Als je gazon een groot oppervlakte heeft is een elektrische kantensnijder niet handig. Je hebt te weinig stroompunten om de machine elke keer in te pluggen. Je wil graag een elektrische machine vanwege de extra functies en mogelijkheden. Eventueel kan je kijken naar een kantensnijder op accu. Let goed op de maximale werktijd van de accu, zodat je machine niet steeds aan de lader moet. Naast de werktijd is het handig om te letten op de laadtijd van de machine.

Trimmer

Als je kiest voor een elektrische kantensnijder, dan kan je er meer mee dan alleen de kanten netjes afsnijden. De meeste machines zijn voorzien van een trimfunctie. Als het gras nog te kort is om te maaien kan je besluiten om te gaan trimmen. Je kan het gazon door te trimmen mooi kort houden, zonder telkens met de grasmaaier er overheen te gaan. De trimmer wordt niet alleen gebruikt voor gras, maar ook om onkruid uit het gras te halen. Het onkruid wordt door de trimmer netjes afgesneden. Er is dankzij de trimmer geen onkruid meer zichtbaar in je gazon. Je kan blijven genieten van een strak gazon dankzij de kantensnijder met trimfunctie.