Tuinfrees

TuinfreesHet omwoelen van aarde kost veel kracht en tijd. Als je een flinke tuin hebt kan je er lang mee bezig zijn. Voor de structuur van je aarde is het belangrijk om de grond om te woelen. De onderste aarde laag wordt met het omwoelen belucht, waardoor er een goede structuur in je grond ontstaat. Door de aarde om te woelen merk je een verbetering in de bewatering. Met een tuinfrees kan je de aarde eenvoudig omwoelen. Nadat de aarde is omgewoeld kan je direct de zaadjes planten en bijvoorbeeld je eigen moestuin starten.

Tuinfrees op elektra of benzine?

Een professionele tuinfrees is gemaakt om de grond over lange afstanden om te woelen. De zware machines werken op benzine en de kleine modellen op elektra. Als je kiest voor elektra moet je er rekening mee houden dat er altijd een stroompunt aanwezig moet zijn. Bij de meeste machines heb je een verlengsnoer nodig, omdat je anders niet je complete tuin kan omwoelen. Als je met elektra werkt moet jeĀ  rekening houden dat je het verlengsnoer niet meeneemt. Bij benzine heb je hier geen last van en kan je grote oppervlakte frezen.

omwoelen aardeTuinfrees voor de moestuin

Als je een kleine moestuin hebt schaf je geen grote machine aan. Een alternatief is een kleine handmachine. Verschillende merken hebben een kleine handmachine in hun collectie tuingereedschap. Gardena heeft bijvoorbeeld een handige handfrees, waarmee je de moestuin kan omwoelen. Je kan de tuin even omwoelen voordat je aan de slag gaat met het zaaien van de groentes.

Breedte van de tuinfrees

Als je een tuinfrees aanschaft is het slim om te letten op de breedte. Bij een kleine moestuin is 5 cm al voldoende. Je kan met de handmachine eenvoudig banen trekken. Bij een groot stuk land is het handig om een extra brede tuinmachine aan te schaffen. Je hoeft zo minder vaak heen en weer te lopen om de tuin klaar te maken.