Tuinmachines

tuinmachines

Het onderhouden van je tuin kost veel tijd. Het gebruik van tuinmachines kan je helpen om tijd te besparen. Door gebruik te maken van elektrische hulpmiddelen ben je snel klaar met een onderhoudsbeurt. Je zult zien dat er veel verschillende tuinmachines zijn en een aantal hebben we hier al voor je op een rijtje gezet.

grasmaaierDe grasmaaier

Als je een gazon hebt kun je niet zonder een grasmaaier. Als je een grasmachine gaat kopen dan kun je kiezen uit een handmaaier, een elektrische of benzine variant. Bij een klein gazon is de handmaaier prima. De handmaaier maakt weinig geluid en is eenvoudig in gebruik. Als je een groot gazon hebt kun je kiezen voor een elektrische grasmaaier. De elektrische grasmaaier is minder inspannend dan de handmaaier. Je maait sneller een groter oppervlakte. De maaiers zijn licht en eenvoudig over het gazon te manoeuvreren. Het enige nadeel is dat de grasmaaier constant aangesloten moet zijn op een stopcontact. Dit beperkt de afstand die je kunt afleggen met deze grasmaaier. Bij een grote tuin kun je het beste een maaier kopen die op benzine loopt.

De bladblazer

In het najaar kunnen de bladeren die van de bomen vallen voor overlast zorgen. De bladeren zorgen voor veel tuinafval en zijn glad. Als je de bladeren niet opruimt, dan kan dit zorgen voor valpartijen in de straat. Helaas is het een hele klus om de bladeren op te ruimen en lijkt er bijna geen eind aan te komen. Als je de bladeren hebt opgeruimd ligt er alweer een nieuwe stapel op je te wachten. Een oplossing om snel en makkelijk bladeren op te ruimen is een bladblazer. Met een bladblazer blaas je de bladeren snel bij elkaar. Er zijn ook bladblazers met zuigfunctie. Je kunt het stapeltje bladeren direct opzuigen en de opvangbak kun je legen in de kliko.

kettingzaagDe kettingzaag

Voor het omzagen van bomen gebruik je het best een kettingzaag. Naast het omzagen van bomen kun je de tuinmachine gebruiken om bomen te snoeien. Een kleine kettingzaag is ideaal om takken af te zagen. Vooral bij grote bomen in de tuin is de zaag een perfect hulpmiddel. Naast snoeiwerkzaamheden kan de kettingzaag gebruikt worden om haardhout klein te maken.

De verticuteermachine

Heb je last van mos in je gazon? Met een verticuteermachine kun je makkelijk mos uit je gazon verwijderen. Helaas verspreid mos zich snel over het gazon. Doordat er steeds meer mos ontstaat wordt het gras verdrukt. Door te verticuteren komt er meer licht en water bij de wortels van het gras. De wortels krijgen ruimte om te groeien. Het oude dode gras wordt door de machine automatisch verwijderd. Er zijn handmatige verticuteermachines, maar ook elektrische machines. De handmatige tuinmachine wordt vooral gebruikt bij een klein gazon.

kantensnijder grasDe kantensnijder

Met een grasmaaier is het lastig om net langs de stoep te maaien. Als je het terras strak tegen het gazon aan hebt liggen is het slim om een kantensnijder aan te schaffen. Met de kantensnijder kun je het gazon strak afwerken. Je kunt het gras strak langs de kant afsnijden. Deze tuinmachines zijn ook verkrijgbaar op zowel elektra als benzine.